Followers

Gorgeous Ramblings Facebook page

Tuesday, October 14, 2014

The Reunion of 5 Unity Class of 1992 - SM Stella Maris

Hello again,
I'm back with the story of big project. Yeah, remember I rambling about it in my previous post. So this is it...

As for the start, I personally would like to say Selamat datang ke blogku to some of you and especially my ex-classmate form 5 Unity SM Stella Maris, batch 1992. Saya tahu mesti kamu datang membaca, hehe!

For this reason, I decided to write more in Bahasa Malaysia and less English. Dalam ertikata lain, sampur-sampur bah.

5 Unity Class of 92 SM Stella Maris - 2nd Reunion

Meriah and terbaik. Itu antara ucapan yang terbit pada setiap rakan-rakan yang hadir majlis Reunion for ex-form 5 Unity, Sm Stella Maris pada 12hb Oktober 2014 yang diadakan di Pan Pacific Hotel. Lebih kurang 29 orang yang telah hadir including me who is one of the committee for the event.

Cadangan reunion mula disuarakan selepas kembar saya, Zaharah the Zorro (kembar berlainan ibu bapa haha!) telah membuka account whatsapp bagi mengumpulkan kesemua ex-form 5 Unity. It was a great idea and we decided to form a committee. Untuk info, plan buat reunion ini adalah sebelum Hari Raya Aidilfitri 2014. So we have 2 months plus to get ready everything before the actual event.

Honestly, there was a lot of hiccups to make this event happen. But hey, because we are Unity, we determined to face any obstacles. Believe me, it was hard but it taught us about cooperation and tolerance. Imagine lah bah, seminggu sebelum event, hujan lebat berterusan menyebabkan banjir teruk di beberapa daerah yang didiami oleh kawan-kawan kami. Cuaca yang buruk (sangat buruk) sememangnya menyukarkan pergerakan. Lebih menyedihkan ada dua tiga orang rakan kami mengalami banjir yang teruk di tempat tinggal. Cian bah!

Fortunately, we have strong faith in God. Cuaca yang menyenangkan bermula pada Sabtu, 11hb Oktober 2014. Biarpun hujan pada malam itu tapi tidaklah seteruk mimpi buruk. Thank you, Lord!

The event was truly happening. It was crazy, fun and the best. Reunion yang pertama tidak sehebat yang kedua ini. I almost cried happily for being there with my old girlfriends. Tapi kena tahan hati because I was the emcee (plus event program incharge). Tugas duluan bei!

Baek lah, (bercakap macam stail mc kunun) tanpa membuang masa lagi, acara menayang gambar-gambar hebat pada hari Reunion tersebut. By the way, ada yang sudah kana tayang di FB account kami masing-masing juga ni tapi saya mahu share juga sini. Beautiful bah..

I shall start with our T-shirt. Purple colour. Bukan sebarangan kami pilih kaler T-shirt ni. Main undi-undi lagi sebab kita amalkan demokrasi baa. It was Purple vs Blue. Sengit juga time mengundi tu dengan kesannya ada dua undi rosak. Dua undi rusakkk, ging. haha! So the winner goes to purple. Ingat Purple..ingat Gorgeous Rambling! haha...


Front by bestie Wendy and of course the next photo is truly yours.

Next the doorgift. Tidak sah kalau teda doorgift. Nah, kamurang ada kah ni? Hanya ada pada ex-5 Unity SM Stella Maris class of 1992. 


On the goodies bag, tersenarai nama pelajar-pelajar jelita ex-5 Unity SM Stella Maris. Sila cari nama saya. Too sad to see one of these girls is no longer with us. May your soul rest in peace dear Jessy Ahoi. Photo credit to bestie Bella.


Yang ini pula, pamphlet for fun. :P


Ini actually pamphlet desiged by truly yours. Tapi saya tidak jadi print atas sebab-sebab masa. *alasan*


Mana mahu cari oh, kami ada Photo Booth juga oh. I am soooo admiring this booth. Banyak saya bergambar di sini tapi most of it taken by our Photographer yang handsome. Bukan cincai oh, ada photographer lagi.


Ehem, harus berposing...

Our gorgeous and happy faces. We're just 19 years old yaa hihihi! Photo credit to Anisah Jaffrin.

  
Macam attending wedding kan...loving this view. Saya rasa mahu kawin balik hahahaha! The colour theme tu chose by the committee members. Ada lah sikit-sikit macam ala-ala English style. Saya suka 200%!!

The food! Big feast. Lima kali kaut nasi, aiso hal punya. Eat till you can't dance tapi mana ada, sudahlah kenyang tu perut, boleh lagi kami menari yadadaa. Oh ya, this Szechuan Hot, Sour and Spicy soup was very popular during the event. Biasa lah kalau ladies, suka yang asam-asam pedas.  Photos credit to Rona a.k.a Jrone Shine.

Supercilious Yam cake. Sedap betul! Thanks to besties, Wendy John for sponsoring this. And that's three of us...posing with the cake. ;) Photo credit to besties Bella and Wendy

Our mini stage and Luck draw prizes. These two ladies are among the committee members and one of them is known as Puan Saiman (nah, teka lah mana satu yee) hehe...

Among the gorgeous ladies who attended the event. Banyak lagi gambar tapi tanangggggggg duluu...tananggg...

I personally admire the committees efforts (termasuk saya lah tu) to make this event happening. It wasn't easy to gather these single, married or forever young women in one time. Percaya lah, ada next reunion lagi ni. We would not stop! No give up words to us! Chayo chayo..

Okay, sebelum saya kasi habis penulisan di sini, saya mahu show off gift yang saya dapat.
Dari exchange gift, lucky draw and winner of teka teki by Shida. Hahaha! Siok. Thanks to Rona, Shida and commitee members!

Sebelum saya kasi siap cerita rombeng-rombengan, I sekali lagi memohon maaf to my old girlfriends sekiranya ada tersasul or terkasar bahasa semasa jadi emcee during the reunion event. Kamurang tahu juga sapa paling jajal kannnnn hahaha!

Tunanhhhh paling jajal...haha!

Photo credit to Cora. Rajin c Cor mengambil gambar aritu hihihihi...

Sebenarnya, belum habis lagi bah cerita reunion ini sebab banyak gambar-gambar lagi daripada photographer yang kami upah aritu yang mahu dikongsi. So this post is to be continue.....

...ya bah..to be continue...tananggg dulu...

7 comments:

  1. lama nya nda reunion ni.. siok reunion kamurang sis... ada photobooth lg.. best best!

    ReplyDelete
  2. Kalau memang suka bergambar kan, tu photo booth jadi tumpuan berabisan! Bah, kasi bikin kamurang punya reunion. SM Stella Maris Class of....(tahun berapa sudah kamu tu, sis?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1997... bkn sinang owh mau kumpul kann..

      Delete
  3. Punya siuk kamu punya reunion ni big sis.. Rasa macam mau suruh tu ex-classmates buat pula...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Palan-palan bulih atur tu sis. Alamak siou, punya lambat saya balas komen ko. haha! (Pdhal hari-hari bulih watsapp)

      Delete
  4. Bestnya sis, saya punya ex schoolmate balik2 plan mau buat reunion tp xda pnah jadi2 ni.. Buli buat cntoh ni kmu punya reunion kan.. :) siap ada photo booth lgi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, mau besar hati organise ini reunion. Mmg tu kalu teda kerjasama susah mau jadi. Apa lagi semua sibuk karaja and have family to take care. Bah, bikin lah. Jangan lupa tu booth hehe..

      Delete

Gorgeous words from you